Nieuws

27
feb

Fiscus maakt belastingaangifte makkelijker

DEN HAAG –
De Belastingdienst maakt het doen van aangifte over de inkomstenbelasting makkelijker. Mensen hebben nu een maand extra de tijd om hun aangifte te doen (1 mei), aangifte kan ook een nieuwe persoonlijke pagina bij de belastingdienst en voor wie helemaal een rechttoe rechtaan-aangifte heeft is er een app. Aangifte via het downloadprogramma en op papier kan overigens nog altijd.
Vanaf zondag, 1 maart, zijn ook de door de fiscus al vooraf ingevulde gegevens te raadplegen of te downloaden. Het blijft zaak die cijfers goed te controleren, maar wie in een jaar niet getrouwd of gescheiden is, geen huis heeft gekocht of verkocht en niet van baan is veranderd is het geheel vaak overzichtelijk. Aangifte kan dit jaar voor het eerst ook in april. Wie voor 1 mei klaar is krijgt zeer waarschijnlijk voor 1 juli antwoord.
De Belastingdienst begint zondag met nieuwe televisiespotjes, nog altijd onder het motto ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’. Vanaf maandag zijn er ook radiospotjes.
Dit jaar moeten ongeveer 6,5 miljoen mensen aangifte inkomstenbelasting doen. De fiscus heeft voor 6 miljoen alle gegevens over loon, WOZ-waarde, betaalde hypotheekrente, spaartegoeden etc al ingevuld. Voor de rest van de mensen is de aangifte al deels of grotendeels vooraf ingevuld.

(Bron: De Telegraaf, 27-02-2015)